Opcje są dwie i każda zależna od konkretnej sytuacji naszego konta w iTunes Store.
Pierwszą opcją jest wycofanie autoryzacji komputera, z którego już nie korzystamy bądź nie jest on komputerem, za pośrednictwem którego łączymy się z iTunes Store. W tym celu, aby wycofać autoryzację konkretnego urządzenia, należy wejść w iTunes, wybrać zakładkę Sklep, a następnie opcję Wycofaj autoryzację komputera.
Może zdarzyć się również sytuacja, w której to autoryzowaliśmy już maksymalną liczbę komputerów, przez co nie można korzystać już z szóstej maszyny. Wówczas możemy wycofać jednym przyciskiem autoryzację wszystkich pięciu pozostałych komputerów. Aby to zrobić, należy zalogować się w iTunes Store, wejść w opcje naszego profilu i przy tytule Computer Authorisations wybrać przycisk Deauthorize All. Uwaga! Tym sposobem możemy posługiwać się jedynie dwa razy w ciągu roku.
Aby uniknąć problemu z autoryzacjami komputerów, należy po prostu czuwać nad tym, skąd się logujemy do naszego konta i po skończonych działaniach od razu wycofywać autoryzację danego komputera. Nie ma sensu doprowadzać więcej niż jednej maszyny do naszego konta.
źródło: forum.myiphone.com.pl