Wyłączenie automatycznej aktualizacji plików Cydii
Za każdym razem gdy uruchamiamy Cydię, pojawia nam się taki wielce irytujący napis Reloading Data, jaki możemy zaobserwować na screenie powyżej. W końcu, z biegiem czasu, udało się stworzyć narzędzie, które umożliwia wyłączenie przeładowywania plików podczas każdorazowego uruchomienia Cydii. Właściwie NoCyfresh umożliwia całkowite wyłączenie odświeżania.